Houffalize 2017

’t Is weer tijd voor de jaarlijkse weekreis met de Padstappers. Dit jaar zoeken we het niet te ver. Ook in eigen land valt nog iets te beleven en kunnen mooie tochten gemaakt worden.

Onze uitvalsbasis wordt Houffalize, we verblijven in het hotel Ol Fosse d’Outh; een aantal jaren geleden herdoopt tot Vayamundo.

Dag 1 : Ninglinspo & Chefna

Al om 7u vertrekt de bus in aan de Reep in Geraardsbergen. Om ons de vroege rit van een dik half uur naar Geraardsbergen te besparen, mogen we opstappen aan de ‘Albatros’ te Aalst.

We starten de vakantie met een wandeling in de buurt van Aywaille en maken kennis met de Ninglinspo – het enige belgische bergriviertje – en de Chefna.

Rond 9u30 kunnen we al onze stapschoenen aanbinden.

Halverwege vonden we een cafeeke waar we ons boterhammkes konden binnenspelen.

Terug aan vertrekplaats. Tijd voor ne Cécémel om de spieren te laten herstellen.En dan werd het hoog tijd om naar Houffalize te vertrekken.

Dag 2 : Drielandenpunt

Vandaag wandelen we in de buurt van het Drielandenpunt Duitsland – Luxembourg – België. Na een eerste lus bereiden we ons middagmaal à la minute aan de bus. Met dank aan de catering-dames!De tweede lus zal ons naar het Drielandenpunt brengen.
Het monument bij het drielandenpunt.

Dag 3 : Epioux – Orval (Gaume-streek)

In tegenstelling tot gisteren bereiden we vandaag – en de rest van de week – ons lunchpakket aan de bus. Nadien vertrekken we naar Epioux waar de lange-afstandswandelaars worden gelost om in de loop van de namiddag Orval te bereiken.

de abdij van OrvalBij de animate ’s avonds werd een van onze leden geconfronteerd met een slangetje 🙂

Dag 4 : La Roche, Parel van de Ardennen

Na het ‘ochtendritueel’ aan de bus…

…vertrekken we naar de Hoge Venen, in de buurt van Baraque de Fraiture om af te zakken naar La Roche. Een welverdiend pintje bij de Viking in La Roche.

Dag 5 : Vallei van de Semois

Vandaag heel wat klauterwerk langs de vallei van de Semois; eindbestemming is Bouillon. Fantastische tocht!

Dag 6 : Rondom Houffalize

De chauffeur heeft vandaag een verplichte rustdag. Dag 6 brengt ons – na het ochtendritueel aan de bus – naar Achouffe en terug naar Houffalize.

Een aantal leden vertrekken vandaag huiswaarts wegens andere verplichtingen, dus we nemen de groepsfoto een aantal vroeger dan gepland. Genoeg geleuterd! Achouffe wacht! zicht op HouffalizeEen Cécémelleke om de wandeling af te sluiten.

Dag 7 : Rondom Houffalize (bis)

Vandaag staat een wandeling langs de Barrage de Nisramont en de 2 Ourthes op’t programma. Helaas zitten we met een technisch probleem met de bus en zijn we genoodzaakt over te schakelen naar plan B. Reisleider Kurt wist in geen tijd een nieuwe tocht uit z’n mouw te schudden; prachtige tocht, totaal verschillend decor van gisteren; nochtans ook in de buurt van Houffalize… We waren relatief vroeg binnen vandaag en hadden nog ruim de tijd voor een pré-aperooke in de bar van ’t hotel.

Dag 8 : Binche (Marche d’Attente)

Onze vakantie zit er bijna op. Tijd om huiswaarts te keren. Onderweg houden we halt in Binche waar we een kleine wandeling bij ‘Les Marcheurs de la Police de Binche’ lopen alvorens het ‘Laatste Avondmaal’ te nuttigen in de ‘Wok Time’ te Ath.