MESA 2017

Ook dit jaar nemen we deel aan de MESA. Op maandagavond, iets na vijven, vertrokken we met Edwin, Eddy en Danny richting ‘dardennen’. De reis verliep in’t begin redelijk moeizaam door files; maar we bereikten toch op tijd voor ’t avondeten onze camping.

In tegenstelling tot het geïmproviseerde legerkampement vorig jaar staan we dit jaar op een ‘echte’ camping; nl. camping Benelux te La Roche, maar logeren we toch in legertenten.

Frans zorgde eerder in de namiddag al voor het afhalen van de startkaarten en de programmaboekjes en het opstellen van de beddekes in de tent.

Vandaag staat er groentensoep, vol-au-vent met rijst en een vanillepuddingske op’t menu.

We zoeken nogal vroeg ons beddeke op.

Sloppel!

MESA – Dag 1 : Durbuy – Durbuy

’t Is weer van datte : Tijd  voor de MESA.

Dag 1 brengt ons naar Durbuy voor een lus van ruim 31 km en een aantal pittige beklimmingen en snelle afdalingen, op een verder betrekkelijk ‘rustig’ parcours.

Ook dit jaar worden we van onze kampplaats in La Roche naar de start gebracht. We zijn ruim op tijd in Durbuy en de grote meute sportievelingen staat nog te wachten om te kunnen vertrekken. Op dag 1 zijn er blijkbaar een paar plechtigheden en wordt de start pas om 8h30 gegeven.

MESA – Dag 2 : Sainte-Ode – Sainte-Ode

Vandaag voert de MESA ons naar Saint-Ode. De weergoden werken niet echt mee. De temperatuur is ideaal. Maar het regent bijna het volledige traject. Sopnat tot in de schoenen.

Eenmaal ‘binnen’ trekt de hemel open en kunnen we ons verwarmen aan ’t zonneke.

Enkele sfeerbeeldjes van de camping.

MESA – Dag 3 : La Roche – La Roche

Vandaag spelen we een ’thuismatch’ en maken we een lus rond La Roche.

Ontbijtje… bevoorrading… Water dus!

En ons dagelijks dessertje bij aankomst. De catering op de camping was dik in orde. De bediening anders ook 🙂

MESA – Dag 4 : Marche-en-Famenne – Marche-en-Famenne

Laatste dag vandaag. We maken geen gebruik van de bus, maar nemen de wagen om naar de start te rijden. Zo verliezen we vanmiddag geen tijd en kunnen we direct huiswaarts keren.

Een gezond en lekker ontbijtje om de dag te starten.