SDC – Etappe 11 : Belorado – Agés (27,4km)

Zat in een niet zo goede Albergue. Helaas zie je dat pas als je ingechecked en betaald hebt. Bovendien trok het eten in het bijhorende restaurant ook op geen zak. Slechte nacht gehad. ’t Was berekoud in de slaapzaal, en er was veel te lang lawaai van feestvierders in het restaurant. Witte donderdag wordt blijkbaar nogal uitbundig gevierd… Bovendien waren er nog een aantal pelgrims die vinden dat ze veel te laat in de slaapzaal mogen binnenkomen en alle verlichting aandoen omdat ze met hun zatte botten ulder pyjama niet kunnen vinden. Soit. Geen avans van de zagen. Stond op vertrekken rond 7:15 toen ik zag dat er ook ontbijt werd geserveerd. 3€ wilde ik daar wel aan geven. Hierdoor was ik dus later dan anders op pad en duurde het heel lang – tot bijna op het einde – voor ik weer gekende gezichten tegen kwam. Onderweg efkes met een koppeltje samen gelopen en voor de rest was het een en al genieten van de natuur. ’t Was een prachtige tocht vandaag. Een beetje van alle landschappen, een steile korte klim na de lange geleidelijke klim en dan een mooie afdaling langs prachtige naaldbossen, heide. Schitterend gewoon!

Rond drie uur ingecheckt in een albergue met 4 kamers met 8 à 10 bedden per kamer. Ziet er netjes uit. Ook 3 gescheiden ‘badkamertjes’ per verdiep. De uitbaters zijn ook in orde. Echt top!

Er heerst een gezellige drukte in de straat. 3 albergues met elk hun terrasje. Zalig gewoon, al koelt het snel af door een koude wind. Denk dat er nog een buitje zal vallen straks.

Internet is pokketraag. Blog zal voor morgen zijn; kga nu nog een kaartje leggen met 2 koppels Spanjaarden.

sloppel.