Op algemeen verzoek…

We kregen vandaag een aantal vragen ivm onze reis. Daar gaan we graag even op in.

Wat betreft de GR130 – de lange afstandsroute rond het eiland – zijn er vele websites beschikbaar. We vonden inspiratie op http://www.lapalma-wandelen.nl/index.php/wandelen?id=4 maar kozen uiteindelijk voor de info van de ‘officiële’ site http://www.senderosdelapalma.es/en/footpaths/list-of-footpaths/long-distance-footpaths/ Van elk traject kan je op deze site de GPS-track downloaden; we raden aan om dit zeker te doen vermits af en toe een een onverwachte wending ervoor kan zorgen dat je van je pad moet afwijken. Voor transport van en naar vertrek en aankomst : controleer de aanwezigheid van een buslijn én de uren. Meestal is er een bus om de 2 uur; maar er zijn ook lijnen met een bediening om het uur. Hoe wij het deden? We hadden voor de ganse periode een huurwagen; hiermee reden we naar de aankomst, en namen dan de bus naar het startpunt. Het vergt wat puzzelwerk en organisatie; maar het was organisatorisch voor ons de beste methode. Ga op pad met voldoende water!

Los van de GR130 vonden kochten we deze boekjes :Dag00-LaPalma-001-IMG_53678

Bij het ‘Rother’-exemplaar zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Laat je niet misleiden door de kilometers of de tijden die in de boekjes aangegeven staan; ze houden geen rekening met pauzes. Hou zeker rekening met de infografiekjes van de officiële site : De  – vaak  grote – hoogteverschillen zijn niet te onderschatten. Vergeleken met sommige tochten is de muur van Geraardsbergen ‘plat’!

Indien de Muur van Geraardsbergen voor U écht extreem ‘plat’ zou zijn, raden we GR131 – dwars door het eiland van noord naar zuid (en omgekeerd) – aan voor het betere klim en klauterwerk! Have fun.

Horeca…

La Palma is een eiland, in elk restaurantje vind je verse vis; aan omgerekend 20€ per kilo. Kip wordt ook nog beperkt gekweekt op het eiland, maar vlees (varken, rund) wordt ingevoerd. Schaap en geit kom je voldoende tegen onderweg, maar da’s voor de melk. In de bars in de kleine dorpjes kan je nog échte zaakjes doen; 0,60€ voor een espresso, 0,80€ voor een koffie, 1,20€ voor een pint…

Nog vragen? Je weet ons te vinden!

Grtz