Dag 6 : Lugo

And we away…

IMG_9599

De dag begint zonnig en warm. Op weg naar Lugo is de temperatuur rond 10h40 al 28°, dat belooft voor de rest van de dag.

IMG_9601

Lugo, de oudste provinciehoofdstad van Galicië. Zo’n 2000 jaar geleden bestond hier al een nederzetting en de naam is waarschijnlijk van Keltische oorsprong; ‘Lugh’ betekent ‘God van het licht’. De Romeinen bouwden hier een muur, die de ‘Oude stad’ omsluit. Na de versterkingen in Avila is dit de best bewaarde oude stadsmuur van Spanje. Deze muur heeft de stad door de eeuwen heen beschermd tegen de Sueben, de Moren en de Noormannen. Nu kan men over de muur lopen en krijgt men een mooi uitzicht op de stad.

IMG_9659

De stadsmuur telt 10 poorten. De één al wat mooier en authentieker dan de andere. Hierbij alvast eentje…

IMG_9632

Op de Praza Santa Maria staat een pracht van een kathedraal, die we jammer genoeg niet van binnen konden bezoeken omdat er een zondagsdienst aan de gang was.

IMG_9638

Op de Praza Maior mag ik mij even uitleven als Romeinse menner…

IMG_9649

Het Ajuntamiento van Lugo mag gezien worden.

IMG_9653

Op de Praza Major stonden mooie, maar vreemde bomen…

IMG_9652

Overzicht van Praza Maior, dat het grootste, mooiste en belangrijkste plein van de stad is.

IMG_9655

Na Praza Maior begeven we ons op de Romeinse muur die volledig kan afgewandeld worden. Sportievelingen leggen dit parcours verschillende keren al joggend af; wie hielden het op 1 keer; tenslotte is’t zondag en Koen had de verkeerde schoenen aan. 🙂

Waar blijft da wuf nu weer…

IMG_9667

Na een goeie wandeling besluiten we om onze dorst te lessen op een terrasje op Praza Maior. We worden er zelfs getrakteerd op lekkere tapas.

IMG_9685

Tegen 18u kapten we ons af op’t strand met zicht op de Torre de Hercules.

IMG_9756-bewerkt

Nu is’t hoog tijd om te gaan eten… Laatste avondmaal in A Coruña. Hell Yeah!

Sloppel!