En wijle weg… Dag 1 – Bilbao

Onze welgemeende sorry aan de thuisblijvers voor de hele late update van de blog… Verderop lees je hoe dat komt… 🙂

De morgenstond heeft goud in de mond… Op onze eerste vakantiedag liep de wekker af om 3h. Zoals gewoonlijk geraak ik op dat nachtelijk uur maar moeilijk op gang; zelfs met een Nespressooke. Uiteindelijk startten ik de wagen om 4u08 en stel de gps in.Het ding is heel vriendelijk en stelt me 3 opties voor, uiteraard kiezen we voor de snelste en kortste weg : een ritje van 1232 km.

fotoNa een kort tank-intermezzo in Saint-Ghislain steken we al spoedig de Franse grens over en verlaten de gebrekkige Waalse asfalt voor de Franse puttekes in de weg. Om 7u staan we al te blinken in Parijs en hebben we vanuit de file méér dan een uur de tijd voor een spelletje “om’t-er-’t-eerst-de-belangrijkste-bezienswaardigheden-spotten” : de Tour Montparnasse, de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur passeren vlotjes de revue. Rond 8u verlaten we de Périphérique en zetten we koers richting Bordeaux. Ook hier weer file. Er waren ook best wel veel werken aan de gang waardoor de gemiddelde snelheid gestaag bleef zakken. Pfff. Maar er was ook goed nieuws te melden : Vanaf Bordeaux tot in Dax werd de Route Nationale gedurende de laatste 2 jaren omgebouwd tot een heuse autoroute; inclusief een 3e rijvak én snelheidsbeperking van 130. Jiehaaa… (voor de snelheidsduivels onder ons : ook trajectcontrole en een handvol filtspalen…)

Na de obligate eet en plaspauzes konden we uiteindelijk rond 18u15 inchecken in ons hotel, het Barceló Bilbao Nervión. Mooi hotel! Dik in orde. Er zijn slechtere manieren om de vakantie te beginnen. Ik dacht nog snel effe te gaan douchen en me klaar te maken voor ’t eten, maar mijn wederhelft dacht er duidelijk anders over. Pas na een fikse stadswandeling hebben we onze eerste pinxtos in ons kas kunnen slagen. Bij valavond trokken we de andere richting uit voor een sessie avond-fotografie. Jammer dat het Guggenheim niet beter verlicht was vandaag; maar we hebben ons wel kunnen uitleven… We waren nogal laat terug waardoor we nu pas konden bloggen.

guggenheimbynight

Slaapwel iedereen!