Dag 13 : Vigo – Astorga – León

Gisteren bij het diner zagen we voor ’t eerst sinds de 1e avond opnieuw de zon. ’t Was geen spectaculaire zonsondergang, maar we zagen een rode mooie bol piepen door de mist. Een dik uur later was er van mist geen sprake meer. Vanochtend was het terug mistloze volle zon. Net nu we verderreizen… Na het ontbijt nog eens gaan piepen op’t hoogste verdiep van ’t hotel om een glimp op te vangen van de haven. Tegen 10:30 checken we uit en iets voor elven zijn we onderweg voor 309 km naar Asturga.

IMG_0502

Onderweg stoppen we voor een snelle hap waar ik het aan de stok krijg met de bediende die ons broodje had klaargemaakt. Ik zie dat ze de bovenkant van een broodje op de grond laat vallen en dat er iemand naast haar (die ik niet kon zien) het broodje opraapt en op het oventje legt. De vrouw van mijn broodje neemt het van de oven en legt het op mijn broodje. Azoo niet he vetzakskes. ik zeg da’k het broodje niet wil, maar ze beweren dat het al vers, ander broodje is. ‘k Zeg dat dat niet kan, en dat ik weiger dat broodje in mijn kas te slagen. Na even aandringen gooit ze dan toch beide broodjes voor mijn ogen in de vuilbak, en laat me enkel onze 2 cola lights betalen. Dan zie ik da ze 2 verse broodjes aan’t maken zijn, en die hebben we dan ook gratis gekregen… 🙂

Iets later dan gepland geraken we dan toch terug onderweg.

IMG_0498

Rond 15 landen we in Asturga. Daar pikken we eerst nog een gebouw van Antoni Gaudí mee, je weet wel, die geniale architect die vooral in Barcelona actief was. In Asturga mocht hij het bisschoppelijk paleis bouwen, maar de bisschoppen vonden het maar een lelijk ding en hebben er nooit hun intrek genomen…. Tssss.

IMG_9841

IMG_0523

Naast het Palacio Episcopal staat de kathedraal!

IMG_9851

Een half uurtje later zijn we alweer onderweg naar León. Tegen 16h30 bellen we met het hotel om de boulderkes naar beneden te laten zodat we met de wagen in de verkeersvrije oude stad kunnen om aan het hotel te parkeren.

Ons hotel Real Colegiata San Isidoro is een schitterende locatie voor modellenshoots… Helaas is’t nogal ver. 🙂

IMG_0592

De binnenkoer van het hotel.

IMG_0750

De sleutel van onze hotelkamer

IMG_0591

De kloosterkerk gelijknamig aan ons hotel

IMG_0599

Leuke foto van winkeltje.

IMG_9855

Catedral de Santa María de Regla de León gezien door de ogen van een vis. De kathedraal was te groot om in één keer op de foto te krijgen.

IMG_9856

Plaza Mayor.

IMG_0687

Casa de los Botines (nog een werkje van Gaudí)

IMG_9867

IMG_9865

Hier zitten we op de bank naast Gaudi, die zijn eigen meesterwerk aan het tekenen is.

IMG_0692

San Marcos Monastery.

IMG_0738

Diane bewerkt de foto’s terwijl ik in de lobby van’t hotel op de iPad de blog voorbereid. Alleen hier is er wifi…

Binnen een uurtje duiken we het restaurant in, en morgen moeten we er weer vroeg uit voor onze trip naar onze laatste bestemming : San Sebastian…

Sloppel iedereen en tot de volgende…