Kerst in de Elzas – Dag 4

Onze laatste dag in Niederbronn. Op tijd opgestaan. Na het inpakken van de valiezen gaan ontbijten, uitgecheckt en daarna op weg om onze vervangwagen te gaan terugbezorgen aan de garage. Daar zou de takelwagen van de VAB ons opwachten met de wagen waarmee we naar België konden terugkeren. Wij moesten het bakske dat ons uit de nood geholpen had nog eerst gaan voltanken. Doordat het tankstation op weg naar de garage niet open was moesten we op zoek naar een ander tankstation. Er was er eentje op 5 km. Dat viel dus heel goed mee, waren het niet dat dit station op een autostrade met payage lag. Om terug te keren hadden we dus 30 km extra aan ons broek. Gelukkig dat de takelwagen van de VAB zich vergist had en aan ons hotel op ons stond te wachten, of we waren te laat om de vervangwagen in ontvangst te nemen. eind goed al goed; met Audi A1 konden we huiswaarts.

Kerst in de Elzas – Dag 3

Vandaag stond er een wandeling van 25 km op het programma. Doordat we nogal administratieve beslommeringen onderweg hadden gehad om te regelen dat we de dag nadien comfortabel naar huis terug konden (we moesten zorgen voor een vervangwagen die ons naar België kon terugbrengen), braken we onze wandeling vervroegd af.
In de kamer van ons hotel aten we ons broodje op.
Nadien besloten we om de wijnproeverij te doen die in ons arrangement inbegrepen was. Ten huize Cleebourg proefden we lekkere Elzasser wijntjes. We besloten dan maar, omdat we zeker waren van een vervangwagen die ons de dag nadien naar België kon brengen, om enkele flesjes te kopen.

Kerst in de Elzas – Dag 2

Redelijk vroeg uit de veren. Volvo Assistance had geregeld dat we tegen 9h zouden worden opgehaald door een taxi om onze vervangwagen, 30 km verderop, af te halen. De garage moest speciaal voor ons de deuren openen, tweede kerstdag is voor de regio van de Elzas een feestdag. Ik vermoed dat dit een kostelijke affaire zou worden, maar ons niet gelaten! Eens het papierwerk in orde gemaakt was konden wij op weg. Onze eerste stopplaats was Obernai. We bezochten er de kerstmarkt. Onze volgende bestemming was Eguisheim. Een mooi dorpje dat vorige september onze eindbestemming van ‘La grande promenade mystique’ was. Toen hadden we maar even tijd om door de straten te kuizeren omdat we tijdig aan de halte moesten zijn voor de lijnbus die ons naar Rouffach zou terugbrengen. Een wondermooi stadje, dat – nu het kerstperiode was – nog veel meer uitstraling had. Overal hadden de inwoners hun woning aan de buitenkant kweetniehoe charmant versierd.Een klein hongertje bracht ons naar een eetgelegenheid waar we een verrukkelijke flammkuchen bestelden. Mmmm….Strassbourg was de laatste bestemming van de dag. Ook al was de kerstmarkt alweer gesloten, het was een leuk weerzien met de stad.Omdat het tweedekerstdag was hadden we niet zoveel keuze voor het avondeten. Gelukkig was het restaurant van Hotel Le Bristol open en konden we daar onze hongerige magen vullen.Na het eten nog een afzakkertje in het casino : een grand cru Gewürztraminer. Mmmm… lekker.