Dag 14 : Léon – Donostia (San Sebastian)

Gisteren, na het avondeten trokken we nog de stad in voor een sessie avondfotografie. We waren eigenlijk een beetje te laat voor het blauwe uurtje, hebben toch enkele fotokes meegepikt en trokken redelijk snel terug naar het hotel.

Catedral de Santa María de Regla

IMG_9887_8_9

Catedral de Santa María de Regla

IMG_30786_7_8

Casa de los Botines

IMG_30759_60_61

Na een vreselijke nacht – véél te warm, geen airco, veel straatlawaai en de heiligenbeelden die ons vanuit elke hoek van de kamer begluurden – gingen we vroeg ontbijten, liepen we nog eens rond in’t gebouw en vertrokken we om 10:30 naar San Sebastian. Het was een mooie rit, over hoogvlaktes (om en bij de 1000m) en bergen.

IMG_30813

IMG_30814

Het aantal kilometers naar San Sebastian beginnen omlaag te gaan.

IMG_30815

Tegen 15h bereikten we het hoogste punt van de baai van San Sabestian en konden we inchecken in het Mercure Monte Ingueldo hotel. Ik was dan ook heel content dat we vanop onze hotelkamer een superzicht hebben.

IMG_30855 Voor de rest lijkt het me een redelijk oud hotel. Marmeren badkamers lijkt me meer iets van in de jaren 80…Ook het zwembad heeft z’n beste tijd gehad. Maar soit, na het zeulen met de bagage naar de kamer en een korte verfrissing daalden we af naar de stad voor een fikse wandeling. We namen hiervoor de funicular tot beneden aan de berg, vlakbij het strand.

IMG_30858

Even een kijkje nemen bij de ‘el Peine del Viento’ (Combs of the Winds), een  werk van beeldhouwer van Eduardo Chillida, een perfect voorbeeld van schoonheid in zijn zuivere staat.

IMG_30862Van de ene kant van de baai naar de andere kant is een wandelingetje van 40 minuutjes.

IMG_30865

Het Casa Consistorial is een prachtig gebouw, het oude Casino, gebouwd tussen 1882 en 1887, huisvest nu de gemeenteraad, ligt nabij het park Alderdi-Eder en de Paseo de la Concha.

IMG_30876_7_8

In de oude stad dronken we iets, speelden we een beetje met de fisheye

IMG_9906

De Basilica de Santa María del Coro.

IMG_30889_90_91

en de binnenkant

IMG_30903

en keerden op ons gemakje terug. Halverwege namen we de bus en met de funicular trokken we weer naar het hotel.

IMG_9909

IMG_9908

Voor het avondeten parkeerden we de wagen aan’t station en trokken naar de oude stad, maar halverwege kwamen we een leuke restaurantje tegen zónder toeristen. De prijzen lagen ook veel lager dan in de oude stad zelf. We hebben hier zeeeeeer lekkere lokale specialiteiten gegeten. Omdat we zo’n sympathieke klanten zijn – 🙂 – kregen we nadien nog een digestiefke van ’t huis. Een half uurtje later hadden we onze berg weer bedwongen en konden eindelijk in onze nest kruipen. Morgen is rustdag… Hopelijk… Slaapwel.

Dag 11 : Illas Cies

Vandaag is een rustdag, stranddag om precies te zijn… Madam wil rusten en we moeten al direct vroeger opstaan??!! Dus wekker om 7u ipv 8u…  Ik snap de vrouwenlogica niet zo goed. We reserveerden 2 plaatsjes op de boot naar Illas Cies, een 20-tal km ten westen van Vigo, bekend om z’n parelwitte stranden en helderblauwe zee. Vorig jaar kreeg het zelfs de vermelding ‘beste strand ter wereld’…

IMG_0280

Vertrek is voorzien om 9u30 en ’t is toch ruim 20 minuten stappen naar de haven en moeten er een half uur op voorhand zijn : vertrek aan hotel om 8u40, gepakt en gezakt in een beetje mist. Tegen dat we in de haven zijn begint het te regenen.

IMG_0223

Keigezellig zo’n rustdag!

IMG_0224

Tijdens de boottocht is’t nog erger en ter plekke hangt een dikke mist.

IMG_9786

Mist in het haar van Diane.

IMG_9796

We besluiten onze dag aan te vangen met een wandelingske van 3.5 km naar de vuurtoren… Helaas niet te zien vanwege de mist, tenzij je er 3 meter naast staat… Volgens de infoborden hebben we mooi zicht op het eiland én de omringende eilanden… Wij zien enkel een grijze massa wolk…

IMG_0229

Ondanks het slechte weer was het toch een leuke wandeling, met de geur van verse eucalyptus, beestjes…

IMG_9783

Mama meeuw en baby-meeuw liefkozend aan het stoeien.

IMG_9794

De wandeling terug gaat iets vlotter en we merken dat de zon wil doorbreken. Na een broodje ham & chorizo besluiten we toch het strand op te zoeken. We smeren ons goed in en doen een dutje. De wekker staat op 18:30; je weet maar nooit. Ondanks het dikke wolkendek, ondanks de zonnemelk kleurt onze huid een beetje rood… Toemmetoch!

IMG_0279

Op terugweg naar Vigo nog een fotootje vanaf de boot.

IMG_9805

Tegen 20 landen we op Vigo en moe en voldaan nemen we een doucheke en dineren we in’t hotel. Sloppel